<

КОСМИЧЕСКО СЪЗНАНИЕ

WWW.AZSAMSEGA.COM

АВТОРСКА ПРАКТИКА НА НИК СЕГА

ЗА ДУХОВНОТО

2015 година

АЗ

1. ПРОСТО ИЗЛОЖЕНИЕ НА МОЯТА СИСТЕМА ЗА ПРОСВЕТЛЕНИЕ

Приемането, липсата на конфликт, мирът, покоя и блаженството са пътя към Бог

Отново получавам стотици писма и не мога да отговоря на всички. Питат ме различни неща но те имат едни и същи отговори. Ще се опитам да отговоря на всички търсещите с тези духовни постулати описващи моята система за просветление = постигане на Бог.

 1. Бог е във всяка частица и навсякъде.
 2. Нашата душа е една частица от Бог.
 3. Душата е точно копие на самия Бог. (Всеки от нас е 100% Божествен без уговорки.)
 4. 'Завръщането' при Бог става с разтваряне на съзнанието ни във всичкото. Защото Бог е навсякъде.
 5. Разтварянето във всичкото става с медитацията на ОБЩОТО ВНИМАНИЕ.
 6. Бог не може да се постигне с концентрираната медитация както твърдят някой духовни системи. Тази медитация е форма на тренировка за медитацията на ОБЩОТО ВНИМАНИЕ .
 7. Всеки независимо от неговата карма, обществено положение, здравно състояние, пол или вероизповедание, философия или разбирания може да осъзнае Бог.
 8. Осъзнаването на Бог може да стане мигновено и без никакви усилия.
 9. За да осъзнаем Бог не е нужно да сме чисти, морални или добри.
 10. За да осъзнаем Бог е нужно само да поискаме това наистина.
 11. Точно ние в тази си форма на съзнание. Не нашия Свръх-Аз а самите ние тук и сега е нужно да поискаме да се слеем с Бог и това ще стане.
 12. Да се слеем с Бог не зависи от никой друг освен от нас.
 13. Играта в творението е така направена че човек може да я напусне веднага когато реши.
 14. Сливането с Бог е именно това напускане на играта в творението.
 15. Всеки има право да напусне играта независимо от неговата карма.
 16. Напускането на играта може да стане мигновено и без условия и без усилия.
 17. За да се напусне играта е нужно да се успокой ума и да се погледне навътре в нас. Там се намира нашата божествена същност - душата.
 18. Душата в нас ще ни даде знания и умения да се разтворим във всичкото т. е. да се слеем с Бог.
 19. За да погледнем в себе си е нужно да сме спокойни = да нямаме конфликт със себе си и света.
 20. Дишането помага на ума да се успокои но не е задължително. То води до здраве и сила.
 21. Здравето помага за просветлението но не е задължително. То прави живота ни в творението по-приятен.
 22. Чистотата на духа помага за просветлението но не е задължително. Тя прави живота ни в творението по-лесен.
 23. Задължително е нашето желание, не това на Бог или на Свръх-Аза ни за сливане с Бог.
 24. Ние, нашия Свръх-Аз и Бог сме Едно.
 25. Ние съществуваме едновременно във всички измерения и няма как да пропуснем нещо от живота.
 26. Няма грешни решения, няма добър или лош живот. Няма правилен или не правилен живот. Всичко е преживяване - филм.
 27. Нещастието и щастието са форми на съществуване на душата които не нараняват нашата божествена природа.
 28. Нашата божествена природа остава светла, не досегаема и вечно блажена независимо от преживяванията ни в това творение. Така както телевизора не се разпада от взривената бомба във филма.
 29. Няма смисъл да се тревожим за нищо. Всичко е уредено. Наблюдавайте и живеете живота си както искате.
 30. Няма смисъл да се опитваме да избегнем страданието - то е част от тази невероятно реална игра. Ние сме тук за да страдаме и да се радваме.
 31. Ако искаме можем да избегнем страданието като се откажем от желанията си и да живеем осъзнато едновременно в този и в Божествения свят.
 32. Всичко зависи само от нас. Между нас и Бог няма посредник.
 33. След като знаем всичко това нека бъдем в мир, баланс и покой. Да се радваме на страданието и щастието еднакво и да не се стремим към нищо освен към себе си защото освен Нас = Бог няма нищо друго реално.

Накратко казано:
# Дишайте
# Успокоявайте ума
# Погледнете в себе си навътре
# Разширете вашето внимание до безкрайност в едно благо спокойствие и се слейте с Бог когато пожелаете.

Нищо не може да ви попречи освен вашето не желание.

Събираме дарения за развитието на практиката. Целта е да я направим достъпна и разбираема за всички, защото тя лекува без лекарства и развива духа без усилие, води до покой, хармония и сила в нас. Прави ни независими от външния свят. Ако сте доволни от практиката и искате да допринесете за нейното развитие и разпространение, можете да направите своето дарение ТУК. Благодарим Ви!

Нямате нужда от учител, няма да срещните извънземни или дяволи по пътя, няма никаква опасност и не се нуждаете от нищо за да станете Бог Сега. Във всеки един от нас има директен път към Бог и той се казва РАЗТВАРЯНЕ НА СЪЗНАНИЕТО ВЪВ ВСИЧКОТО .То става тук и сега.

Аз Съм Сега,
Тук и Сега Бог

Духовно

2. АЗ СЪМ ПЪТЯ ИСТИНАТА И ЖИВОТА!

Исус Христос

Хората търсят истината за живота в книгите, в загадките, в легендите, в пирамидите, в историята, в тайните...

НАЙ-ГОЛЯМАТА ТАЙНА Е: ИСТИНАТА Е В НАС!

Секти, учения и религии имат претенциите че истината е тяхно притежание но те са жалки в опитите си да манипулират хората. Защото ние се събуждаме !

Не се нуждаем от организация, учение или вероизповедание... Нужно е само да се заземим добре и да погледнем в себе си, в живота си, в приятелите и враговете си, в просяците и богаташите във всичко което ни заобикаля за да разберем живота и да възкликнем като Исус Христос:

АЗ СЪМ ПЪТЯ ИСТИНАТА И ЖИВОТА!

Силата е в нас,
Аз Съм Сега

Баланс

3. СЪЩИНАТА НА МОЕТО ПОСЛАНИЕ КЪМ СВЕТА

Матрицата, Бог и Сега

Има два пътя в живота. Пътя в Матрицата и пътя към Бог. Матрицата е в Бог. Бог е в нас. Но ние не го осъзнаваме. Осъзнаването на Бог изисква не обръщане внимание на Матрицата, баланс и хармония в нас. Всяка душа избира своя път според вътрешните си усещания, нужди и желания. И двата пътя са добри. И двата пътя водят до СЕГА.

Получавам стотици въпроси, много хора пишат под моите статии, много хора не разбират или не вярват на това което казвам. Аз няма да споря с тях. Нека те да следват своя път. Аз предлагам. Всеки избира сам. Свободата е основен закон.

Аз идвам от най-висшата духовна област за да ви дам пряк път към дома на душата - Божествения свят. Който чувства че този път не е за него няма нужда да спори или да се тревожи. Защото когато душата се върне при Бог тя отново слиза в нова Матрица и така до безкрай. Затова ви казвам смисълът на живота е в самия живот. В осъзнатото изживяване на СЕГА. Как се постига преживяването на сега съм описал в моята книга Аз Съм Сега.

Как да се върнем при Бог съм описал в статиите публикувани на първа страница на сайта ми. Накратко в нас има енергиен поток водещ до Бог. Той изважда душата от матрицата и може да стане само ако душата иска това на ниво Свръх Съзнание. Ако душата желае да играе на играта в Матрицата най-добрия вариант за игра е да бъде в състояние на СЕГА.

Минимум е добре да се овладее съзнателното умиране приживе и да се освободим от кармичния цикъл на Земята. Да станем свободни космически съзнания.

Всеки избира сам своя път! Няма лош път. Няма правилен и неправилен.

Ще отговарям само на въпроси зададени с разбиране и искрено желание за осъзнаване. Ако нямате отговор то най-вероятно е защото не споря с хора не приемащи моя път на

Аз Съм Сега,
мир, хармония и вечен баланс

Духовно Развитие

4. ДУХОВНОТО РАЗВИТИЕ

въпроси и отговори

Много хора ме питат:
- Има ли смисъл да се развивам духовно?
- И ако има как да започна духовното си развитие?

Тези хора започват да се събуждат. Те не знаят че вече се развиват духовно но по стария закон за духовно развитие - кармата. Кармата винаги води до духовен напредък но той е много бавен и свързан с много прераждания.

Но Свръх-Аза не тези хора вече започва да ги събужда и сега е момента да им се обясни и от вън че има смисъл от осъзнато духовно развитие защото това ще ускори бавния път на неосъзнатото кармично развитие и ще избави нещастните спящи от кошмарите на живота.

Обичайния диалог е:
- Но кой път да тръгнем, в духовното има толкова много варианти - религии, учения, учители, книги всички пишат за различни неща...?
- Тръгнете по вашия път.

- Но как да го намерим?
- Вашия път ще ви бъде даден от вашия Свръх-Аз.

- Как да разбера кога моя Свръх-Аз ми говори и кога моя заспал ум?
- Когато ви заговори вашия Свръх-Аз няма да питате повече как да го разпознаете, а ще знаете че е той.

Това толкова лесно е... Духовното развитие е път без усилие защото е програма на Бог заложена в нас. Ние само трябва да я активираме и програмата ще свърши останалото.

Духовното развитие е една игра за душата. Няма нищо сериозно в това и нищо задължително. Вселената няма да спре да съществува докато не излезе от нея и последната душа. Докато и последната душа не се прибере в къщи - при Бог.

ТОЗИ АБЗАЦ Е ЗА НАПРЕДНАЛИ ! ДА НЕ СЕ ЧЕТЕ ОТ НАЧИНАЕЩИ:
По пътя на духовното развитие трябва да се радваме на всичките му етапи. Защото СЕГА е единственото реално нещо и всичко останало е илюзия. След като достигнем Бог отново ще започнем друга игра. Подобна илюзия е и духовното развитие. Затова казвам: Духовното развитие е измама на ума.

СЕГА Е ВСИЧКО. Вие избирате вашето СЕГА. Изберете спокойствието, баланса и мира в тях се ражда духа... Но това са работи на вашия Свръх-Аза. Той ще ви ги обясни...

Да не забравяме че просветлението идва изведнъж и то не се дължи на нашите усилия а на мислоста на Бог. След просветление всичко е ясно. Но най-ясното е че няма какво да се изясни. Всичко е уредено предварително. Бог е всемогъщ.

Осъзнатото духовно развитие ще съкрати и унищожи кармата ни и ще ни избави от инкарнационния цикъл на Земята. Ще станем космически граждани и един ден и от космоса ще си заминем и при Бог ще отидем.

Аз Сега Съм,
при Бог

Свръх-Аз

5. ЛЕСНИ СТЪПКИ ЗА ДУХОВНО РАЗВИТИE

пранаяма и медитация вместо четене

НАШАТА ЦЕЛ Е Свръх-АзА

Има много писано за духовното развитие. Това писане не е случайно. То цели да обърка невежите.

1. Истината за духовното развитие е проста и достъпна за всеки. Независимо от неговите вярвания, разбирания и политически убеждения. Всеки има право да бъде просветлен. Просветлението е въпрос на избор. Не е въпрос на съдба.

2. Всеки от нас има лична и пряка връзка, без посредник със своя Свръх-Аз. Тази връзка е енергиен поток от звук и светлина според Йога на Звуковия Поток (Сант Мат). Ние можем да се слеем с този енергиен поток в нас през третото око. Нужно е само да се концентрираме там за да открием потока в нас и той ще ни заведе до нашия Свръх-Аз. Така ще постигнем СЕБЕПОЗНАНИЕ. Чак след това Свръх-Аза ще ни доведе до богопознание. Ако сменим реда на познанието - ще се объркаме.

3. Но Сант Мат не споменава че преди да започнем медитация в третото око е нужно да заредим с енергия. На това се дължат многото неуспешни опити на последователите да достигнат просветление.

4. Истината се знае от хилядолетия: Нашия енергиен котел е в корема ни твърди ДАО. Затова всяко безопасно духовно пътешествие е редно да започне от първите чакри както учи и класическата Йога. Ние няма да ходим из световете на първите чакри а само ще заредим с енергия първата сфера. Нашата основна цел е Свръх-Аза.

Ако отделяте времето в което четете книги за духовното развитие за прана-яма и медитация ще постигнете просветление до няколко години.

Ако продължавате да четете още няколко години без да практикувате ще се объркате напълно...

Сега аз съм потопен в светлина
и Ви пиша това,
Аз Съм Сега

Златна Сфера

6. ЗЛАТНАТА СВЕТЛИНА НА Свръх-АзА (Тя е в нас)

БЕЗСМЪРТНАТА ЗЛАТНАТА СФЕРА

смисълът на живота

Тя се намира в главата ни. Там където е третото око. Погледнете между веждите и навътре. Усетите вибрациите на окото.

Но не бързайте! Първо да заредим първата сфера в корема и енергията ще се изпари сама до окото. То ще се отвори. Не гледайте навън към фините светове. Погледнете навътре към душата си - Безсмъртната Златна Сфера светеща със златна светлина.

КОЙТО ПОСТИГНЕ СЕБЕПОЗНАНИЕ ПОСТИГА СМИСЪЛЪТ НА ЖИВОТА.

Аз Съм Сега, светещ със златна светлина

Покой

7. ПОКОЯТ Е АКТИВНО ДЕЙСТВИЕ БЕЗ СТРЕМЕЖ

Затова казвам:
СТРЕМЕЖЪТ КЪМ ДУХОВНОСТ Е СТРАСТ КАТО ВСИЧКИ ДРУГИ И УБИВА ДУХОВНОСТТА

Напразни са всички стремежи към духовно развитие защото духовното е в нас. Стремежът поражда вълни в мозъка. Вълните пречат на душата да видя себе си.

Покоят, не търсенето, наблюдението водят до Себет-о. Пранаяма, Ци Гун, Дао, Йога помагат за постигане на покоя. Защото покоя не е мисловна спекулация и с добри пожелания не се реализира. Покоя е пасивна активност.

ПОКОЯ Е АКТИВНО ДЕЙСТВИЕ БЕЗ СТРЕМЕЖ.

Аз Съм Сега,
покоя

Самадхи

8. ПЪТЯ КЪМ САМАДХИ

ИЗЛИЗАНЕ ОТ ИНКУБАТОРА НА СЪЗНАНИЕ - ЗЕМЯ
СТАВАНЕ НА КОСМИЧЕСКИ СЪЩЕСТВА сега в този живот!

Земята е инкубатор на съзнание. Всички наши стремежи за щастие, успехи и мечти за по-добър живот са безсмислени ако не напуснем този инкубатор и оставаме храна за Боговете с лууш (психичната енергия на нашия живот)

Време е за събуждане пиленца! Да се излюпим от божественото яйце в корема ни. Да не отдаваме повече енергията си само за външно щастие и бебешки преживявания, да не си играем на семейства, влюбени, преуспели, известни, велики, богати, добри и други подобни земни наивизми!

Да Насочим вниманието си към ЯЙЦЕТО НА БРАМ в корема, за което говори ДАО. Да го заредим с енергията на прана от космоса и Майката Земя. Да се само излюпим от това Велико Яйце и да станем космически същества отвъд половете. Отвъд добро и зло. Отвъд инкубатора Земя!

Предстоят ни велики дела Санчо!
Аз Съм Дон Кихот Сега

Христос

9. ИСКАЙТЕ И ЩЕ ВИ СЕ ДАДЕ

Исус Христос (ТАЗИ ИДЕЯ ОСВОБОЖДАВА ОТ КАРМАТА)

'Искайте и ще ви се даде' е казал Христос. Не е казал трябва да заслужиш, трябва да работиш, трябва да се развиваш. Това са глупости измислени от Дявола за да те заблуди, че трябва да работиш за да постигнеш нещо. Това не е вярно.

Истината е толкова проста че не може да се приеме от ума който иска да се изживява като много сложен и велик. Това идва от егото.

В момента в който поискаш нещо духовно то може да стане. Това е простата истина. Тази идея освобождава от кармата.

Амин

Аз Съм Сега
постигнал всичко което желая

Иисус Христос

10. ЕВАНГЕЛИЕ НА МИРА ОТ ЕСЕИТЕ

Четвърта книга Учението на Избраните

СВЕЩЕНИЯТ ПОТОК НА ЖИВОТА Е В НАС

Още един текст потвърждаващ че посредник между Човек и Бог няма. Свещения поток на живота е във всеки един от нас.

АМИН

Истина ви казвам, вашето тяло е създадено не само да диша, да яде и да мисли. То е предназначено да влезе в Свещения Поток на Живота; вашите уши са създадени не само да слушат човешките слова, песента на птиците и музиката на падащия дъжд, те са създадени също да слушат Свещения Поток на Звука; и вашите очи са създадени не само да гледат изгрева и залеза на слънцето, люлеенето на житните класове и думите на Свещените Писания, те са създадени също да съзерцават Свещения Поток на Светлината.

Един ден вашето тяло ще се върне в Майката Земя; също и ушите и очите ви. Но Свещеният Поток на Живота, Свещеният Поток на Звука и Свещеният Поток на Светлината не са били никога родени и никога не могат да умрат. Влезте в Свещените Потоци – същият този Живот, този Звук и тази Светлина, от които сте родени – за да достигнете царството на Небесния Отец и да станете едно с Него, така както реката се влива в далечното море.

Повече от това не може да се каже, тъй като Свещените Потоци ще ви отнесат там, където няма думи, и където дори Свещените Свитъци не могат да опишат мистериите.

ЕВАНГЕЛИЕ НА МИРА ОТ ЕСЕИТЕ Книга четвърта УЧЕНИЕТО НА ИЗБРАНИТЕ

Превод от арамейски: Едмонд Бордо Шекли

ЕВАНГЕЛИЕ НА МИРА ОТ ЕСЕИТЕ - Изтеглете безплатно от ТУК

Човек

11. СЪВЕТИТЕ НА ПРОСВЕТЛЕНИЯТ ЗА ДУХОВНОТО РАЗВИТИЕ

баланс на избор и приемане

КАКВОТО И ДА ПОСТИГНЕТЕ НИЩО НЕ СТЕ ПОСТИГНАЛИ!

Получавам стотици въпроси и не мога да отговоря лично на всеки. Ще обобщя моята версия за духовното развитие.

ЗАПОЧНЕТЕ ОТ ЕГОТО!
Когато човек се замисли за духовното познава само Егото - тази част от него която осъзнава че е той. Затова казвам не се страхувайте от Егото. Започнете да се опознавате откровено. Ние сме много повече от това което си мислите че сме. Не следвайте учения, религии и гуровци.

СЛЕДВАЙТЕ СЕБЕ СИ!
Аза е това което наблюдава в нас. От него няма да се отървем и когато станем едно с Бог. Тогава Аза ни ще е по-различен. Но отново ще гледате света през себе си с Божествения си Аз. Няма нищо лошо в думата АЗ. Аза е СЕБЕ-ТО. Най-истинската ни същност. Когато сме в човешка форма на съзнание Бога е една мисловна спекулация и стремежа към него води до объркване. С този материален ум Бог не можем да познаем. Нужен ни е ума на Свръх-Аза за да го познаем.

Ума не е лошо нещо. Той е прекрасен инструмент на душата за ориентир в световете на творението. Добре е да бъдем в мир с умът си. Но умът трябва да бъде надскочен за да разберем себе си. Единственият начин за това е да се потопим в мир. Мир вам!

Целта на духовното развитие е осъзнаване на Свръх-Аза в нас. Това става лесно. Не вярвайте че това е за избрани. Вие се самоизбирате.

КНИГАТА АЗ СЪМ СЕГА
Много хора ме питат как написа книгата си? Аз реших и се просветлих. Не съм питал никой и не искам одобрение от никой за това. Аз съм това което съм. Аз съм просветлен и това е реално преживяване което ми се случва сега и го описах в книгата си за полза на другите търсещи. Аз съм намерил и не търся. Аз съм хармонията и мира, знанието, нищото и всичкото.

КНИГАТА - АЗ СЪМ СЕГА -изтеглетe безплатно от ТУК

- ПРЕЧИСТЕТЕ СЕ
- ЗАРЕДЕТЕ С ЕНЕРГИЯ
- УСПОКОЙТЕ УМА
- СПРЕТЕ ТЪРСЕНЕТО

Пречистването води до успокояване на ума. Успокояването на ума води до спиране на търсенето. Спиране на търсенето води до просветление.

Опознайте се. Балансирайте се според божествените закони. За тези закони можете да научите от книгите. Но част от тях са видоизменени - внимавайте! Не вярвайте на нищо сляпо. Проверявайте всичко от личен опит. Търсете логиката. Когато се пречистите ще четете за божествените закони от книгата на живота във вас. Там е истината!

ПРЕЧИСТВАНЕТО е първата стъпка:
1. Пречистване на ума с често напяване на исихаската молитва "ГОСПОДИ ПОМИЛУЙ". Тя пречиства кармата. Потърсете в себе си всичките си грехове. Осъзнайте ги и преработете в добродетели. Не бъдете наивни, а обективни и мъдри. Не сте виновни за нищо просто сте това което сте. Бог така е решил така е станало. Винаги можете да се промените на където искате. Бъдете добри хора. Това е много важно.

УСАМОТЕTE се с подобни на вас хора. Не е нужно да сте 100% съмишленици. Не е нужно да е манастир. Истинския манастир е във вас. Работете в него в тайна. Споделяте само на напредналите от общността вашите разбирания. Усамотението чисти карма.

2. Успокояване на ума с често напяване на "ОМ" или друга проста мантра. Това ще намали мисловния ви поток и ще насочи вниманието ви навътре. Ще започнат да се появяват скрити наклонности на ума който ще можете да осъзнаете и пречистите.

3. Заредете с пранаяма първа сфера (Дан Тиен) в корема на човека. Коремното дишане на Дао помага. То прочиства и зарежда едновременно, енергийните канали на фините тела. Развива астралното, менталното и каузалното тяло, стабилизира аурата, ставате силни и независими от силите на злото и пречиствате кармата си.

ЗАРЕЖДАНЕТО с енергия е втората стъпка:
Има два потока - единия от Земята. Другия от Космоса. Нужно е да зареждате с енергия и от двата. Дао Ци Гун обяснява как става. Лесно е - дишате с внимание в Майката Земя и Космоса зареждайки енергията в корема си.

УСПОКОЯВАНЕТО на ума е третата стъпка:
Когато се пречистите до някъде и заредите с минимум енергия телата си ще се успокойте и търсенето ви на духовни знания ще изчезне от само себе си. Търсенето е продукт на неспокойствието и страха. Затова казвам спрете търсенето.

СПРЕТЕ ТЪРСЕНЕТО е четвъртата стъпка:
Потопете се в покоя на себе си. Забравете всичко което знаете. Нямайте концепции. Изгорете философията си. Насочете вниманието си навътре към третото око и ще осъзнаете че всичко е във вас - и силата и пътя и знанието и любовта... Не са ви нужни вътрешни или външни учители, учения и религии!

ПРОСВЕТЛЕНИЕТО е петата стъпка:
Златната светлина която ще видите вътре във вас е вашата душа. Потопете се в собствената си светлина и тази светлина ще ви научи на всичко останало. Тя ще ви обясни как да се слеете с Бог ако искате.

ДУХОВНОТО РАЗВИТИЕ
баланс на избор и приемане

Духовното развитие не е да станете Бог. То е избор и приемане. То е да можете да избирате от къде да наблюдавате света - от Свръх-Аза, от Космоса, от Божествена гледна точка, от малкото его на дребния човек или от самадхи на великия йога.

Приемането е когато нямате избор. Тогава това което става е божията воля - продукт на вашата карма. Тогава смирението е качеството което помага най-много. С малко повече смирение в ежедневието няма да ви се налага да бъдете много смирен в тежка ситуация, защото балансираното смирение пази от лоша карма и води до мир душата. Но смирението не е сляпо подчинение. То е баланс на избор и приемане.

Няма лош вариант. Смисълът на живота е в самия живот. Смисълът на живота е в преживяването. Той няма висш смисъл. Висш смисъл иска да му придате малкия неосъзнат егоистичен ум. Защото този ум се страхува от смъртта и иска де е велик но не може. Свръх-Аза не се страхува от смъртта защото знае че е безсмъртен.

НО КАКВОТО И ДА ПОСТИГНЕТЕ НИЩО НЕ СТЕ ПОСТИГНАЛИ!
Ядосахте ли се? Ако нямате спокойствие - нищо нямате!

Но не се ядосвайте ние вече сме постигнали всичко това многократно през вечността на нашето съществуване. Така че наслаждавайте се на настоящето сега. Понеже реално нищо друго не притежавате.

Затова казвам че духовното развитие е измама на ума.

Аз Съм Сега,
просветлен

Надявам се сега да съм по-ясен за стотиците хора които ме питат...

Златен Зародиш

12. БЕЗСМЪРТНИЯ ЗЛАТЕН ЗАРОДИШ

Текст който може да ви спести много прераждания!

ПРАКТИЧЕСКИ СТЪПКИ ЗА ВРЪЗКА СЪС Свръх-АзА

себепознанието

ПРОБЛЕМЪТ НА ЖИВОТА
Живеем в свят с много информация - много книги и учения, Интернет и телевизия. Мислим си, че знаем много, но ние сме объркани от тази информация. Объркаността ни води до грешни разбирания за живота - в това е проблемът. Имаме много грижи и задачи в ежедневието си. Времето все не ни стига. Вниманието ни е заето с много неща. Живеем динамично, защото е модерно, и се хвалим с това. В действителност – хвалим се с нашето невежество. От тази динамика не ни остава време да погледнем навътре в себе си и да открием най-голямото си богатство – „Златната сфера” – нашата душа - и именно това е проблемът. Това води до обърканост сред повечето хора. Как да решим проблема? Отговорът е - с метода на изследването.

МЕТОДЪТ НА ИЗСЛЕДВАНЕТО
Нека се запитаме: Щастливи ли сме? И защо сме щастливи? Защото и прасето е щастливо в локвата, но то не знае, че е Бог и може да е блажено и всемогъщо. Добре е да се научим да използваме метода на изследването. Когато вярата е базирана на изследването, има сила и мъдрост. Когато вярата е сляпа, има невежество и страдание. Да изследваме света покрай нас и самите себе си. Изследването е наблюдение и мислене в спокойствие въпреки динамиката на света. Наблюдавайте живота си дори да е объркан, наблюдавайте го и го изследвайте! Защото чрез Вас наблюдава Бог и рано или късно ще се събудите. Не се борете с живота. Борбата е неразбиране на творението, на себе си и на Бог. Започнете да се себе-познавате.

СЕБЕ-ПОЗНАНИЕТО Е ПЪРВАТА НИ ЗАДАЧА
Преди да разберем Бог е нужно да разберем себе си. Ако започнем изследване на Бог преди да разберем себе си, ще се объркаме още повече. Объркването ще ни доведе до грешни представи за света, неправилни постъпки, водещи до болести, бедност и нещастие, лоша карма и лошо прераждане.

Подобно неправилно изследване на Бога, без последователите им да са осъзнали себе си, правят много религии и духовни учения. Техните резултати остават безплодни. Защото умът не може да изследва Бога. Но когато изследваме себе си и открием „Златната сфера” (Свръх-Аза) в себе си и нейните функции, тя може да изследва Бога. Ето защо себе-познанието е първата ни задача. Следва богопознанието.

БОГО-ПОЗНАНИЕТО Е ВТОРАТА НИ ЗАДАЧА
Богопознанието започва с обръщане на потока на съзнанието ни отвън навътре. Когато отворите вътрешния си прозорец (третото око) и видите астралния свят – не е станало чудо невиждано! Поогледайте го докато свикнете с гледката и отново обърнете потока на вниманието навътре към себе си. Навътре към „Златната сфера”. Защото във Вас се крие най-голямата тайна на живота. Тя не е в творението, което е много интересно и забавно, но е капан за невежите души жадни за живот, а в действителност никога ненасищащи се поради грешна посока на търсене на щастието – навън в творението. Истинското щастие, блаженство, знание и мощ е навътре към „Златната сфера”. Осъзнали „Златната сфера” (Свръх-Аза), тя ще ни доведе до възможността за богопознанието. Но сега е невъзможно да говорим за него преди да сме осъзнали „Златната сфера”. И всеки опит ще е губене на безценна енергия, нужна за изграждане на Златния безсмъртен зародиш, който може да ни доведе до осъзнаване на „Златната сфера” в нас.

„ЗЛАТНАТА СФЕРА” И ЧАКРИТЕ
„Златната сфера” е в главата ни. Там, където е третото око. Това е душата на човек. Това е Богът в човека. Това е нашата истинска същност. Това е нашето най-голямо богатство.
Чакрите са техническа система и това няма нищо общо с нашата духовност. Ако някой учител се превъзнася по чакрите, той се превъзнася по технически средства. Ние сме нещо много повече. В нас има един безсмъртен златен зародиш.

БЕЗСМЪРТНИЯ ЗЛАТЕН ЗАРОДИШ
Във всеки един от нас има един златен зародиш в корема и може да го роди независимо дали е жена или мъж. Това е яйцето на Брам, поставено в корема на човека от самия Творец. В това яйце е заложена програмата за неговото естествено развитие. От нас се иска само да активираме тази програма с насочване на енергия към този безсмъртен зародиш в корема ни. Как да стане това? Първо е добре да разберем, че ние сме изградени от три сфери. Трите Дан Тиена според Дао. Това е много опростена схема с цел по-лесното и разбиране от хората.

ТРИТЕ ДАО ДАН ТИЕНА (сфери)
- Първата сфера е в корема. Там е безсмъртния зародиш.
- Втората сфера е в гърдите. Там е огъня. (енергията)
- Третата сфера е в главата. Там е „Златната сфера” (душата ни, Свръх-Аза).

За да осъзнаем „Златната сфера” е нужно първо да заредим с енергия първата сфера в корема. Не е редно да насочваме вниманието си направо в третата сфера или третото око, както учат някой учения. Вярно е, че целта е активиране на третото око и пътя навътре, но първо е нужно да съберем достатъчно енергия. Както казахме, не е нужно да се фокусираме направо в третата сфера, защото няма да ни стигне енергията да отворим третото око. Това, което ще се получи, е изтичане на малкото енергия,която имаме от първата сфера. Загубвайки енергия от първата сфера, ние губим жизненост и силата, така необходима за здравето на тялото и психиката ни. За да можем да осигурим достатъчно енергия за отваряне на третото око, е нужно първо да задоволим тялото с нужната му енергия за живот, здраве и щастие. Как да заредим с енергия първата сфера?

ЗАРЕЖДАНЕ С ЕНЕРГИЯ НА ПЪРВАТА СФЕРА
Нашата първа задача е да заредим с енергия първата сфера. Зареждайки с енергия първата сфера в корема, ние подхранваме с енергия „Златния зародиш”. Той може да се захрани с:

1. Прана яма с внимание в корема (зарежда с енергия)
Вдишване с внимание три пръста под пъпа и издишване с внимание в основата на корема. Това е основата на първата сфера.

2. Алхимично космическото дишане (зарежда с енергия)
ИЗУЧАВА СЕ НА ПРАКТИКА В ПРИСЪСТВИЕТО НА МАЙСТОР !

3. Биволското дишане (изграждане на сферата отстрани и отзад)
Енергията се засилва и процеса се ускорява с биволското дишане, което се прави със страничната и задната част на корема. Когато поемаме въздух с корема (издуваме корема напред) издуваме и страничните коремни мускули и задните гръбни мускули м.д. задните ребра и таза. Така се изгражда първата сфера отвсякъде и основата става стабилна. Съдът е цял и лесно се пълни с енергия - от долу нагоре. Подобно на обла кана с вода. Нужно е да има здраво дъно. Затова се издиша с внимание в основата на гръбнака. Енергията минава през задния енергиен канал (гръбнака).

4. Издишане до петите (заземяване)
Ние трябва да се заземяваме с издишване до петите. Това ще ни предпази от психични проблеми и нестабилност. Нужно е да постигнем хармония в трите сфери, за да сме пълноценни хора тук и в духовното.

4. Енергията на костния мозък (червения поток)
С активиране на енергията на червения топлинен поток на костния мозък, който може да се насочи от основата на гръбнака към корема и бъбреците, се получава захранване на златния зародиш. Това не е използване силата на Кундалини, който спи в основата на гръбначния стълб. Това е енергията на костния мозък. Вдигането на Кундалини е опасно и може да спре нашето духовно развитие на ниво сили. Но тези сили не са нашата истинска природа, която се намира в „Златната сфера”.

5. Постоянно 4-трикратно минутно дишане
Ние трябва да достигнем 4 вдишвания на минута за сметка на забавяне на вдишването и издишването, не за сметка на задържането на дъха. Задържането може да е до 2-3 секунди. Не повече. Това ще доведе до забавяне на пулса. Забавянето на пулса ще доведе до здраве и дълголетие. Но по-важното е, че ще доведе до зареждане с енергия на „Златния зародиш. Тази енергия ще можем да използваме както желаем. За здраве, за секс, за пари, за слава... Или за най-важното - за захранване на „Златния зародиш”, просветление и самадхи!

ЛЕКЦИЯ - ПРОСВЕТЛЕНИЕ ЗА 1 ЧАС - изтеглете безплатно от ТУК

Духовна практика - дишане pdfprosvetlenie_za_1_chas.pdf

6. Сексуалната енергия
и всяка друга енергия, която имаме...

Добре е винаги, когато правим нещо в живота, да преценим дали е нужно да му отдаваме от нашата енергия, защото тя ни трябва за много по-важно нещо – за захранване на безсмъртния златен зародиш.

КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ КАПАНА НА ЕЖЕДНЕВИЕТО?
Работейки все повече и повече, правейки все повече и повече неща, търсейки щастието си в постоянната заетост, опитвайки се по този начин да решим проблемите си, няма да успеем. Напротив – това ще ни обърка още повече и ще ни направи роби на творението. Изходът е да увеличаваме по малко времето на дишането за сметка на решаването на проблемите от ежедневието. Можем да започнем с 20 минути на ден и да увеличим до 2-3 часа, ако искаме да имаме видим напредък. Когато съберем малко повече енергия в първата сфера проблемите ще започнат да се разрешават като че ли от само-себе си. Но това няма да е от само-себе си, а ще е следствие на натрупаната енергия в първата сфера. Енергията е свързана с всички други енергии във вселената и може да бъде използвана за каквото пожелаем. Така можем да я ползваме за повече свободно време, повече пари или радост в живота! Но това не е добре да ни задоволява. Добре е да насочим енергията си навътре и да опознаем себе си. Да осъзнаем „Златния зародиш”, „Златната сфера” и Бог в нас.

ЗАРЕЖДАНЕ НА ВТОРА И ТРЕТА СФЕРА
След зареждане на първата сфера спонтанно енергията се изкачва към втората сфера и там се преживяват съответните неща. След това енергията се издига до третата сфера и виждаме златната светлина на душата (Свръх-Аза) и така постигаме себепознанието. Но предварителното изкачване на енергията към по-горните сфери води до изхабяване на енергия, защото е необходимо минимално количество енергия за активиране на третата сфера.

ЕСТЕСТВЕН СЕЗОН ЗА ЗАРЕЖДАНЕ
Най-доброто време за създаване на безсмъртния зародиш е времето от края на ноември до Коледа и цялата зима. Тогава природните енергии имат вътрешно направление. Това е най-доброто време за дишане и медитация. Това е естественото време на този процес. Това зареждане можем да направим и по всяко друго време на годината и на всяко място на планетата.

РАЗМЕРЪТ НА ЗАРОДИША
Когато зародишът стане голям един лакът, можем да тръгнем да пътешестваме с него в космоса. Но това е капан. Така ще станем космически пътешественици и ще се отклоним от пътя към себе си. Може да постигнете много неща в творението, да правите чудеса и да живеете много щастливо, но няма да постигнете най-важното – себе си, а там е истинското щастие, мъдрост, здраве и хармония. Това не означава, че другото е грешка. То просто е вариант и зависи от Вашето духовно ниво.

ИСТИНСКИЯТ ПЪТ
Нашият път е навътре и затова трябва да продължим да зареждаме „Златния зародиш”. Когато той порасне и стане с размерите на нашето физическо тяло, ние сме изградили нашето каузално тяло. Сега разбираме, че този зародиш в нашия корем, е зародишът на нашето каузално тяло. Това не е четвъртото измерение, това е шестото измерение на Каузала. Именно това тяло ще ни даде хармонично развитие на всички други тела - ментално, астрално и материално. С това тяло ще се слеем със Свръх-Аза и ще осъзнаем изцяло себе си. С това тяло можем да се насочим към опознаване на Бога.

ПРАКТИКА - АЛХИМИЧНО ДАО ДИШАНЕ
захранване на безсмъртния зародиш

(Има много видове пранаяма. Всеки води до различни неща. Това дишане води до Свръх-Аза.)

1. ФИЗИЧЕСКО ДИШАНЕ – зареждане с пранична енергия Ци
- Вдишваме с внимание 3 пръста под пъпа и издишваме – в основата на корема.

2. ЗАЗЕМЯВАНЕ – стабилизиране на психиката.
- Вдишваме с внимание 3 пръста под пъпа и издишване до петите.

3. КОСМИЧЕСКО ДИШАНЕ – зареждане с космическа енергия
ИЗУЧАВА СЕ НА ПРАКТИКА В ПРИСЪСТВИЕТО НА МАЙСТОР !

4. АЛХИМИЧНО ДИШАНЕ
ИЗУЧАВА СЕ НА ПРАКТИКА В ПРИСЪСТВИЕТО НА МАЙСТОР !

5. ДАО МЕДИТАЦИЯ
ИЗУЧАВА СЕ НА ПРАКТИКА В ПРИСЪСТВИЕТО НА МАЙСТОР !

Завършваме с физическо дишане в корема за заземяване!

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ - ПЪРВИ
Когато в първа сфера се събере достатъчно енергия, тя от само себе си ще започне да се изпарява към втора и трета сфера. Възможни са видения и излизане от тялото. Не трябва да се задържа вниманието върху тези феномени повече от 3 вдишвания. Те не са нашата цел. Нашата цел е зареждане на безсмъртния зародиш с енергия. Виденията са от Дявола, който иска да изпие малкото събрана енергия в първа сфера, показвайки ни творението на различни нива – астрално, ментално и каузално.

Когато зародишът нарасне до един лакът и изпълни целия корем, с него може да се пътува в космоса и измеренията безопасно. Но това също не е нашата цел.

Нашата цел е нарастване на зародиша до размерите на нашето физическо тяло. Тогава ще имаме изградено и напълно функциониращо каузално тяло с което „Златната сфера”, нашата душа, намираща се в третото око, ще може да започне процеса на богопознание. Това е нашата истинска цел.

ПРАКТИЧЕСКИ СЪВЕТ - ВТОРИ
Пътят е навътре. Не нагоре през фонтанелата на палавата. От там ще отидете в космоса и/или астрала. Ние искаме да отидем при нашия Свръх-Аз. Пътят към Свръх-Аза е навътре. Там е енергийният тунел от светлина и звук, за когото говорят йогите, светците и всички, постигнали го. Ще преживеете различни състояния и ще придобиете мъдрост и знания по естествен начин от този енергиен тунел. Няма нужда да знаете предварително какво Ви очаква. Вие ще го преживеете лично.

При отваряне на третото око и виждане на астрални или ментални гледки, насочете вниманието си отново навътре в астралното си тяло, в окото-център, и влезте в персоналния си тунел до Свръх-Аза, където сте само Вие и нямате нужда от посредници.

Пожелавам Ви успехи по пътя към себе си и Бог.

Аз Съм Сега,
дишащ в този и в онзи свят

Съзнателно Умиране

13.СЪЗНАТЕЛНО УМИРАНЕ

Пренасяне на съзнанието

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ КАРМИЧНИЯ ЦИКЪЛ

Тази техника Ви спестява много прераждания. Научете я докато сте живи, защото "умът и парашутът работят, ако бъдат отворени навреме," казва моят учител.

Научих тази техника от моя учител и сега Ви я предавам безплатно за спасение на душата Ви. Моят учител е преживял този процес многократно и съзнателно, затова мога да му вярвам. Аз съм минал част от този път, затова моята вяра се корени в личния ми опит. Измамната вяра идва от убеждения и може да е фанатична и опасна.

РАЗПОЗНАВАНЕ НА ВРЕМЕТО НА СМЪРТТА:

- В здравия човек енергията се движи по посока на часовниковата стрелка. Известно време преди смъртта посоката на движение на енергията се обръща.

- В здравия човек капката зехтин в урината плува отгоре. Известно време преди смъртта урината се променя и зехтинът потъва в нея.

- Долната част на краката на умиращия наскоро човек изтръпват и се схващат, защото енергията започва да се изтегля нагоре.

Когато се появят тези предвестници на смъртта, не трябва да се удължава животът, а човекът трябва да се подготви за съзнателно умиране или за пренасяне на съзнанието в следващото измерение. Добре е тази подготовка да се направи приживе и затова е препоръчително да се води духовен живот с чиста и здрава храна, да се пие жива вода и да се живее балансирано с любов, приемане и разбиране на живота.

ПОДГОТОВКА ЗА СМЪРТТА:

- За по-лесно умиране храненето трябва да е без месо, да се консумира предимно течна храна - бульони, супи, чайове. Да се яде пресен печен хляб с мед. От двете страни на умиращия да легнат и да го топлят две весталки (млади девици).

- Умът да се запази ясен. Имаме три вида ум - физически, астрален и каузален. Нашата задача през живота ни е да култивираме мир и хармония между трите ума. Живот без вътрешен конфликт. Умът и сърцето в баланс.

- Пият се аромати и чайове, помагащи за пренасяне на съзнанието, като салвия (градински чай), който помага за изкачване на енергийния поток от долу нагоре.

- Да се изпарява масло от салвия в стаята на умиращия.

- Да се пие оцет за стимулиране на меридиана на черния дроб, който спомага за отделяне на душата от тялото.

- Смъртта е вата енергия. Нужно е да се правят успокояващи вата неща.

- Гледането на ключа Анка подготвя за съзнателно умиране. Този ключ е добре да се гледа и приживе за подготовка на съзнанието за медитация, която в действителност е съзнателно умиране приживе и е най-важната духовна практика, която води до четвъртото измерение – осъзнато пребиваване в астралния свят и до петото измерение на менталния свят, където е домът на нашето свръхсъзнателно ментално аз, т.е. на Свръх-Аза ни.

ПРОЦЕСЪТ НА СМЪРТТА:

- Енергийният поток се изтегля от краката към главата. Първо изтръпват краката, възможни са болки в тях при нетренирания човек. Енергията се изтегля до корема и той не се усеща. Енергията се изтегля по-нагоре, пулсът се променя и сърцето започва да не се усеща.

- Имате чувството, че дишането Ви спира. Започвате да правите космическото дишане, това е единственото възможно енергийно дишане в астралния свят. При космическото дишане вдишваме от фонтанелата на главата към основата на корема и краката. Добре е то да се тренира приживе, за да стане автоматична и подсъзнателна реакция. Нужно е усвояване на коремното (диафрагменото) дишане с най-долната част на корема още във физическото тяло за зареждане с енергия на аурата и за заземяване. Това ще даде устойчивост на съзнанието по време на умирането.

- Енергията се изкачва още, очите помътняват. Погледът се замрежва. Енергията се изнася в главата.

Това са автоматични процеси и не е добре да се съпротивляваме. Нужно е спокойствие и отдаване на процеса. Той е естествен.

- Пие се оцет за активиране меридиана на черния дроб, който отговаря за раждането и смъртта. Който има здрав черен дроб, умира лесно. Учениците дават на Христос на кръста да пие оцет.

- Пие се хомеопатично арсеникум албум, висока потенция - CH 30.

- Заема се "Лъвската поза" на дясно рамо, запушва се дясната ноздра, главата обърната в посока север.

- Започва разпадане на материалните и етерните чакри, т. нар. процес на поглъщане на чакрите. Земята поглъща водата... и т.н... по 3 мин. на чакра (7 чакри) = 21 мин. изтегляме. Чакрите спират да работят.

- В това време вниманието трябва да е насочено в третото око. Повтаряме мантрата "ПТАХ" за лесно излизане на духа от върха на главата. Вниманието се насочва към върха на главата. Душата излиза от там.

- Друг човек, близък на умиращия, масажира третото око отдолу нагоре с два пръста – палците. Слагат се два пръста на темето и се казва мантрата “ПТАХ” (не повече от 9 пъти), която помага на душата да излезе от тялото лесно и безболезнено. Казва се бавно спокойно и ясно на глас.

- Познатото мислене изчезва. След смъртта мисленето продължава в друга по-образна форма. Това обяснява и как е възможно смисленото общуване на Баба Ванга с душите на умрелите хора. Не можем да мислим с думи, не можем да издаваме звуци и не можем да повтаряме мантра. Звукът "А" е единственият звук, който можем да възпроизведем.

- Започва да се активира мисленето от четвъртото измерение (астралното мислене). Добре е да сме го тренирали приживе, за да не се уплашим в процеса на изтегляне при смъртта на тялото.

- Вниманието трябва да е насочено нагоре. Умиращият вижда далечна светлина обградена от по-тъмната стена на тунела на смъртта. Отваря се вътрешното виждане – третото око. Добре е да сме го отворили приживе, за да можем да минем успешно прехода. Вижда се звездно небе над нас. Започва бавно и засмукващо изкачване по тунела на смъртта в посока обратна на часовниковата стрелка. Отпуснете се. Не се съпротивлявайте. Процесът е естествен.

- Надолу умиращият виждат богатства – злато и имоти или други мечтани материални неща. Те искат да ни върнат обратно в материално прераждане без духовни постижения. Не обръщайте внимание на тези слабо и мъгляво светещи светлини надолу. По-късно ще видите и примамливи жени... Не се гледа надолу в блуждаещата светлина. Не се гледа в пушечната светлина – тя е от ада.

- Много е важно да се гледа нагоре в най-ярката светлина. Тя е нашата душа и знае всичко. Тя ще ни води. Не ни е нужен учител. Тази светлина е нашето по-висше астрално съзнание. Това е съзнанието ни от четвъртото измерение, което е добре да постигнем докато сме в това материално тяло.

ОПИТНИТЕ МЕДИТАТОРИ: (Вътрешният път)

- Тук опитните медитатори избират вътрешния път към Свръх-Аза в петото измерение (менталния свят). Те влизат в енергийния поток, за който говори Исус Христос в Евангелието на Мира от Есеите. Те не тръгват по външния път през Слънцето. Първо се постига себепознание после Богопознание. Това трябва да стане приживе.

НОРМАЛНИТЕ ХОРА: (Външният път)

- Нямате нужда от нищо. Светлината дава знание за това "Кой съм аз?" Материалното мислене спира, но не се страхувайте. Душата има свойства да вижда, усеща и чува.

- След тунела на смъртта се насочете към най-ярката светлина – Слънцето. То има три портала, разположени в триъгълник.

- Влезте в Слънцето през долния десен канал. Вътре има много малки разклонения и по-големи канали. Тръгвате по най-големия нагоре. Стигате до края на канала горе на Слънцето, но не излизате през него, а тръгвате надолу по най-големия канал. Стигате до третия долен ляв канал на слънцето и не излизате, а влизате навътре в самото Слънце – това е пътят към петото измерение (менталния свят). Домът на нашето ментално Свръх-Аз.

- Тук се постига себепознанието. То ще ни изведе по-нагоре към каузалния свят през нов портал в най-ярката звезда.

- Следва зоната на пустотата. Едва след нея е истинският дом на нашата душа – първа духовна област.

- След това има още 5 духовни области и едва в последната е Богът на Боговете т.е нашия истински дом и нашето истинско Аз.

Ние трябва да се стремим все нагоре и нагоре без да обръщаме внимание на другите светове, ако искаме да се завърнем в нашия истински дом (света на Бог) или поне да достигнем максимално високото ниво, което можем за да имаме по-осъзнат живот и да избегнем цикъла на инкарнация на душата – да получим духовно освобождение. Това е самадхи-то на йогите. Всичко е свързано.

СЛЕД СМЪРТТА:

- Намазва се тялото на умиращия с масла, успокояващи вата доша - зехтин, сусамено масло.

- Тялото да се погребе в подходящо гробище с добра енергетика и Фън Шуй. Покрай костите трябва да има празно пространство.

ПОДГОТОВКА ПРИЖИВЕ:

- Нещата да се усвояват бавно, за да се получи увереност и чак тогава да се прави следващата стъпка.

- Да се търсят истинските стабилни и дълготрайни състояния на душата, като мир, покой и блаженство. Да не се търсят временни удоволствия, временни видения или преживявания от по-нишите светове. Стремежът да е насочен нагоре към светлината и към Бог, който е в чисто духовната област.

- Постоянният ОМ или друга малка кратка мантра, постоянното коремно дишане и постоянната медитация водят до духовно развитие и осъзнаване в четвъртото измерение. Това е единственото нещо, което може да осмисли човешкия живот и да даде духовна свобода. Да излезем от оковите на инкарнациите и да сме свободни души!

- Между нас и Бог не е нужно да има посредник. Много от тези, които се представят за посредници (учители) са егрегори. Същества, които живеят от Вашата енергия. Бъдете внимателни! Учете се от по-напредналите, но търсете тихия глас на Вашия Свръх-Аз, който говори с усещания и състояния, а не с вътрешни гласове, видения или външни книги, псевдо-учители и учения.

Светлина по пътя към Бога на Боговете!

Аз Съм Сега,
вечно жив